Het is al mogelijk om daders een dergelijk verbod op te leggen, maar enkel gedurende de straf. Wanneer de straf erop zit, vervallen de mogelijkheden voor een gebiedsverbod.
De aanleiding
De ASP houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van letselschade en alles wat daarmee te maken heeft. Zo vindt u hier nieuws over de vergoedingen voor letselschadeslachtoffers, de regelingen rondom smartengeld, het aansprakelijk stellen van een veroorzaker in specifieke gevallen en meer.
Er gaan steeds meer geluiden op om een gebiedsverbod in te stellen dat nabestaanden en slachtoffers van een misdrijf beter moet beschermen.
Dinsdag 10 april jl. heeft de Eerste Kamer een wetsvoorstel aangenomen dat de vergoeding van affectieschade regelt.
Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam heeft bekend gemaakt zelf een medicijn te gaan ontwikkelen voor de behandeling van patiënten met cerebrotendineuze xanthomatose.
Onlangs heeft het gerechtshof in Den Haag in een strafzaak € 250.000 smartengeld toegewezen aan een letselschadeslachtoffer: een recordbedrag.
Onlangs ontvingen wij het verdrietige bericht dat ASP-lid mr. Ted Gersjes is overleden.
Onlangs liet mr. Pieter van Vollenhoven weten dat er een centraal meldpunt moet komen voor seksueel misbruik in de sport. Van Vollenhoven – voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid en erevoorzitter van het Fonds Slachtofferhulp – deed de oproep in een televisie-uitzending van Nieuwsuur.
Vóór 1 april 2018 moet de belastingaangifte over 2017 binnen zijn. Op 1 maart - de allereerste dag dat het mogelijk was om aangifte te doen - hebben ruim 400.000 Nederlanders al belastingaangifte gedaan. Maar hoe zit het eigenlijk met een letselschade-uitkering? Moet deze worden meegenomen in de belastingaangifte over 2017?
De rechtbank heeft onlangs bepaald dat oud-medewerkers van Defensie die met de kankerverwekkende stof chroom-6 werkten, voorlopig (nog) geen smartengeld ontvangen. De zaak werd voorgelegd aan een civiele rechter. Volgens de rechtbank zullen de gedupeerden de zaak namelijk aan een bestuursrechter moeten voorleggen.
Een jonge vrouw die op 13-jarige leeftijd letselschade opliep door een aanrijding, moet haar schade vergoed krijgen. Dit ondanks het feit dat de aanrijding – een botsing – tot een kleine snelheidsvermeerdering leidde van de auto waarin de vrouw als passagier zat. De rechter oordeelde dat de lage impact een oorzakelijk verband met directe gezondheidsschade niet in de weg staat.
Vorige week kondigde het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis en het KWF Kankerfonds aan dat zij zich aansluiten bij de aangifte die vorig jaar tegen de tabaksindustrie is gedaan. Nu is ook bekend gemaakt dat de gemeentes Amsterdam en Utrecht zich bij deze aangifte willen voegen.