Vrije advocaatkeuze voor letselschadeslachtoffers met rechtsbijstandverzekering

Op 7 november 2013 heeft het Europese Hof van Justitie in Luxemburg op vragen van de Hoge Raad beslist dat een rechtsbijstandverzekeraar haar verzekerden in procedures vrije advocaatkeuze moet geven.

De vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) verwelkomt de uitspraak van het Europese Hof. Letselschadeslachtoffers met een rechtsbijstandverzekering kunnen zich in procedures over letselschade bij de kantonrechter vanaf nu ook laten bijstaan door de best gekwalificeerde en meest gespecialiseerde advocaten op het gebied van letselschade.

De uitspraak van het Europese Hof leidt dan ook tot verbetering van de toegang tot het recht voor slachtoffers.

Rechtsbijstandverzekerden die tot op heden in een procedure werden bijgestaan door een rechtsbijstandjurist of een door de verzekeraar aangewezen advocaat, kunnen zich desgewenst wenden tot een ASP-advocaat bij hun in de buurt voor nadere informatie.

Het arrest van het Europese Hof vindt u hier.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Marco Zwagerman (voorzitter ASP) 020-6732199, zwagerman@beeradvocaten.nl of Jolanda van der Winden (lid actualiteitencommissie ASP) 0294262710, ivanderwinden@maet.nl.