Familie eist schadevergoeding na ongeval met letsel in Duinrell

De familie van een 18-jarige Belgische jongen die gewond raakte in Duinrell, wil een schadevergoeding. In de glijbaan X-Stream raakte de jongen beklemd tussen een valluik.

Meerdere keren kreeg hij het luik tegen zijn borst en hoofd. Dit had verstrekkende gevolgen. Door de verwondingen die de jongeman opliep, kon hij lange tijd niet werken. Bovendien moest de Belg zijn ingenieursstudie staken.

Uit onderzoek blijkt dat de tiener geen schuld heeft aan het ongeluk. De jongen hield zich bovendien aan de voorschriften van het pretpark. Het valluik werkte niet naar behoren. Bovendien zijn er in het verleden veel meer ongevallen in de glijbaan gebeurd met letsel als gevolg. Duinrell heeft de betreffende glijbaan enige tijd gesloten. Keuringsinstantie TÜV heeft de glijbaan inmiddels opnieuw gecontroleerd en goedgekeurd. De letselschadeadvocaat van de jongen eist een schadevergoeding en smartengeld. Onder meer voor het letsel, de medische kosten en verlies van arbeidsvermogen doordat hij later op de arbeidsmarkt komt.