Openbaar Ministerie onderzoekt kartongeluk attractiepark

Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar een ernstig kartongeluk in pretpark Walibi in Biddinghuizen. Een 13-jarige meisje kwam met haar haren vast te zitten in de kart.

Dit zorgde ervoor dat haar hoofdhuid werd losgerukt van haar schedel. Het meisje droeg geen helm die haar beschermde bij een onverhoopt ongeval. Volgens het OM bestaat er daarom een verdenking dat er sprake is van schuld aan het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel.

De kartwereld is verbaasd over het ernstige ongeluk in het attractiepark. Volgens veel kartbaanexploitanten is het dragen van een helm en een raceoverall stelregel nummer 1. De haren dienen bovendien in een netje onder de helm te worden gestopt. Veel kartbanen hebben hun karts daarnaast voorzien van een waarschuwingssticker. Hierop staat dat haren niet los mogen wapperen. In het attractiepark in Biddinghuizen waren een helm en overall niet verplicht.

Pas over enkele maanden zal duidelijk worden of er daadwerkelijk vervolging plaatsvindt. Inmiddels is de kartbaan niet meer in gebruik. Naast het OM doet ook de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) onderzoek naar het incident.