SHN verwijst vanaf 1 oktober 2022 weer naar ASP-leden

Enige tijd geleden heeft Slachtofferhulp Nederland haar verwijzingsbeleid gewijzigd. Vanaf dat moment verwees Slachtofferhulp Nederland slachtoffers/nabestaanden uitsluitend naar (belangenbehartigers aangesloten bij) het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL).

Na overleg tussen de besturen van de LSA, ASP Advocaten en Slachtofferhulp Nederland heeft Slachtofferhulp Nederland besloten om vanaf 1 oktober 2022 slachtoffers/nabestaanden niet alleen te verwijzen naar deelnemers aan het NKL, maar ook naar advocaten aangesloten bij de LSA en ASP Advocaten.

Vrouw duim omhoog

Slachtofferhulp Nederland blijft echter groot voorstander van het keurmerk. De leden van ASP Advocaten hebben bezwaren tegen de huidige opzet van het NKL, hetgeen voor hen aanleiding is om zich niet aan te sluiten. Slachtofferhulp Nederland constateert dat er maar weinig advocaten zijn aangesloten bij het keurmerk.

Het weinig aantal aangesloten advocaten maakt dat het uitsluitend verwijzen naar het keurmerk een goede dienstverlening aan slachtoffers dreigt te schaden. Slachtofferhulp Nederland wil slachtoffers/nabestaanden de mogelijkheid bieden om een letselschadeadvocaat te kiezen. Daarom heeft Slachtofferhulp Nederland ervoor gekozen om LSA- en ASP Advocaten tijdelijk weer toe te voegen aan haar verwijsbeleid. 

Het NKL is nog volop in ontwikkeling. Op termijn zal Slachtofferhulp Nederland weer enkel naar het NKL verwijzen. Na een jaar zal Slachtofferhulp Nederland haar tijdelijke wijziging van beleid evalueren en tot verdere besluitvorming komen. 

Deel deze pagina