Nieuws omtrent Chroom-6

Chroom-6De ASP houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van letselschade en alles wat daarmee te maken heeft. Onderstaande berichten zijn geclusterd op het onderwerp van chroom-6.Oud-werknemers Defensie kunnen geleden schade claimen

Bericht 24 maart 2020

Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch besloot onlangs dat vier voormalige onderhoudsmonteurs van Defensie de door hun werkzaamheden veroorzaakte gezondheidsschade kunnen claimen.

Oplossing chroom-6-slachtoffers laat op zich wachten

Bericht 20 december 2019

Bij chroom-6-slachtoffers die werkzaam waren bij Defensie is nog altijd onduidelijkheid over een mogelijke oplossing. Zij vinden dat de afhandeling van hun claims te lang op zich laat wachten. Ook mensen die ziek zijn geworden door het werken met chroom-6 gedurende een werklozenproject in Tilburg zijn ontevreden over de afhandeling van hun schade.

Chroom-6 aangetroffen in verf op Utrechtse trams

Bericht 23 september 2019

Provincie Utrecht maakte vorige week bekend dat in de verflaag van trams van Regiotram Utrecht de kankerverwekkende stof chroom-6 is gevonden.

Onderzoek naar chroom-6-blootstelling KLM-personeel

Bericht 12 maart 2019

Individuele KLM-medewerkers zullen worden onderzocht op blootstelling aan chroom-6. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij nadat vakbond FNV de onderneming om opheldering vroeg.

Schadevergoeding voor chroom-6-slachtoffers NS-werkplaats Tilburg

Bericht 21 februari 2019

Gemeente Tilburg en de NS trekken 10 miljoen euro uit om personen die in een Tilburgse NS-werkplaats met chroom-6 hebben gewerkt, een vergoeding te geven. De mensen kwamen tussen 2004 en 2012 met de giftige stof in aanraking.

Onderzoek naar Chroom-6 in gevangenissen

Bericht 22 augustus 2018

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat kijken of gedetineerden en werknemers van een aantal Nederlandse gevangenissen zijn blootgesteld aan een te hoge dosis Chroom-6.

Chroom-6 ook op rubberboten Koninklijke Marine aangetroffen

Bericht 3 juli 2018

Onderhoudsmedewerkers van de Koninklijke Marine hebben ontdekt dat er op snelle rubberboten verf met het zeer giftige Chroom-6 is gebruikt. Drie marinewerkplaatsen waar onderhoud wordt gepleegd aan boten zijn uit voorzorg gesloten.

Compensatieregeling chroom-6 ontoereikend, aldus (oud-) medewerkers Defensie

Bericht 14 juni 2018

De compensatieregeling van Defensie voor (oud-)werknemers die ziek zijn geworden door het werken met chroom-6 is ontoereikend. Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst in Roermond liet het (voormalig) personeel dit weten. De betrokkenen werden gedurende de bijeenkomst bijgepraat over de compensatieregeling. De compensatie varieert van 5.000 tot 40.000 euro smartengeld, evenals een schadevergoeding van 3.850 euro.

Vooralsnog geen smartengeld voor gedupeerden chroom-6

Bericht 8 maart 2018

De rechtbank heeft onlangs bepaald dat oud-medewerkers van Defensie die met de kankerverwekkende stof chroom-6 werkten, voorlopig (nog) geen smartengeld ontvangen. De zaak werd voorgelegd aan een civiele rechter. Volgens de rechtbank zullen de gedupeerden de zaak namelijk aan een bestuursrechter moeten voorleggen.

Mogelijk 100 oud-werknemers defensie overleden door chroom-6

Bericht 21 december 2017

Het ANP meldt dat er mogelijk meer dan 100 oud-werknemers van Defensie zijn overleden als gevolg van het werken met chroom-6.

Pagina's