15-jarige jongen verliest spraakvermogen na ingreep

Een 15-jarige jongen kan niet meer praten en lopen nadat hij aan een keelabces werd geopereerd. De jongen kampte vóór de fatale ingreep met ernstige keelpijn.

Bij de huisartsenpost van het Vlietland Ziekenhuis kreeg hij daarom antibiotica en pijnstillers. Deze leken voor even te werken, maar na enkele dagen werd de jongen met spoed doorverwezen naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Aldaar probeer een KNO-arts onder verdoving het abces meerdere malen door te prikken. Hierna startte de tiener met bloed overgeven. Ook kwam er bloed en pus uit zijn oor. De arts gaf aan dat dit bij de ingreep kon horen. Echter, na enige tijd kreeg de jongen een hartstilstand. Na reanimatie bleek dat bij het doorprikken van het abces een halsslagader werd geraakt. Bloed kon daardoor de longen inlopen. De jongen raakte daarop in vegetatieve toestand.

Inmiddels heeft de familie van de tiener een letselschadeadvocaat in de arm genomen. Zo moet meer duidelijkheid worden verkregen over de toedracht van deze mogelijke medische misser.