chroom-6

Werklozen mogelijk blootgesteld aan chroom 6

Bijna 600 werklozen die in de periode van 2004 tot 2011 in Tilburg in een werkplaats van de Nederlandse Spoorwegen aan het werk werden gezet, kunnen in aanraking zijn gekomen met chroom 6.

Chroom 6 is een giftige stof die kanker kan veroorzaken. De gemeente laat weten dat de mensen...

Mogelijk 100 oud-werknemers defensie overleden door chroom-6

Het ANP meldt dat er mogelijk meer dan 100 oud-werknemers van Defensie zijn overleden als gevolg van het werken met chroom-6.

Chroom-6 is een zeer giftige en kankerverwekkende stof die zorgt voor extra stevigheid en...

Vooralsnog geen smartengeld voor gedupeerden chroom-6

De rechtbank heeft onlangs bepaald dat oud-medewerkers van Defensie die met de kankerverwekkende stof chroom-6 werkten, voorlopig (nog) geen smartengeld ontvangen. De zaak werd voorgelegd aan een civiele rechter. Volgens de rechtbank zullen de gedupeerden de zaak namelijk aan een bestuursrechter moeten voorleggen.

Mogelijk vervolgstappen

De oud-medewerkers werkten op diverse locaties in ons land aan...

Compensatieregeling chroom-6 ontoereikend, aldus (oud-) medewerkers Defensie

De compensatieregeling van Defensie voor (oud-)werknemers die ziek zijn geworden door het werken met chroom-6 is ontoereikend. Tijdens een voorlichtingsbijeenkomst in Roermond liet het (voormalig) personeel dit weten. De betrokkenen werden gedurende de bijeenkomst bijgepraat over de compensatieregeling. De compensatie varieert van 5.000 tot 40.000 euro smartengeld, evenals een schadevergoeding van 3.850 euro.

Mensen die op onderhoudswerkplaatsen met de giftige stof chroom-6 werkten, komen in aanmerking ...

Chroom-6 ook op rubberboten Koninklijke Marine aangetroffen

Onderhoudsmedewerkers van de Koninklijke Marine hebben ontdekt dat er op snelle rubberboten verf met het zeer giftige Chroom-6 is gebruikt. Drie marinewerkplaatsen waar onderhoud wordt gepleegd aan boten zijn uit voorzorg gesloten.

Bij slijpen of lassen kunnen namelijk giftige deeltjes vrijkomen. De werkplaatsen worden daarom...

Onderzoek naar Chroom-6 in gevangenissen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat kijken of gedetineerden en werknemers van een aantal Nederlandse gevangenissen zijn blootgesteld aan een te hoge dosis Chroom-6.

De zaak kwam aan het rollen doordat een werknemer van een gevangenis zich meldde bij het...

Schadevergoeding voor chroom-6-slachtoffers NS-werkplaats Tilburg

Gemeente Tilburg en de NS trekken 10 miljoen euro uit om personen die in een Tilburgse NS-werkplaats met chroom-6 hebben gewerkt, een vergoeding te geven. De mensen kwamen tussen 2004 en 2012 met de giftige stof in aanraking.

Onder hen zijn Tilburgse werkelozen die voor re-integratie verplicht aan het werk werden gezet...

Onderzoek naar chroom-6-blootstelling KLM-personeel

Individuele KLM-medewerkers zullen worden onderzocht op blootstelling aan chroom-6. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij nadat vakbond FNV de onderneming om opheldering vroeg.

In een werkplaats schuurde KLM-personeel vliegtuigen die waren voorzien van verf met chroom-6....

Chroom-6 aangetroffen in verf op Utrechtse trams

Provincie Utrecht maakte vorige week bekend dat in de verflaag van trams van Regiotram Utrecht de kankerverwekkende stof chroom-6 is gevonden.

De week ervoor werd al bekend dat in de verflaag op trams in Den Haag de giftige stof is...

Oplossing chroom-6-slachtoffers laat op zich wachten

Bij chroom-6-slachtoffers die werkzaam waren bij Defensie is nog altijd onduidelijkheid over een mogelijke oplossing. Zij vinden dat de afhandeling van hun claims te lang op zich laat wachten. Ook mensen die ziek zijn geworden door het werken met chroom-6 gedurende een werklozenproject in Tilburg zijn ontevreden over de afhandeling van hun schade.

Voormalig Defensie-medewerkers die van 1984 tot 2006...

Pagina's